Artiest

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros is een Amerikaanse indiefolk band uit Californië onder leiding van Alex Ebert a.k.a. Edward Sharpe, zanger van powerpopband Ima Robot. Het debuutalbum Up From Below verschijnt in 2009. De single 'Home' wordt in 2010 uitgebracht, maar vindt in september 2011 zijn weg op de Nederlandse radio.

Indiefolk

Het theatrale Edward Sharpe & The Magnetic Zeros zorgt live voor een euforische menigte en een rijk geluid. Het is lieve, onafhankelijke indiefolk, wars van elke commercie, maar wel muziek die voor een glimlach zorgt. Op het podium staan tot aan dertien muzikanten. Als het er veel minder zijn, dan staan ze te spelen in het publiek.

Oorsprong bandnaam en debuutalbum

De naam van de band is gebaseerd op het boek 'Edward Sharpe' die Alex Ebert schrijft naar aanleiding van een break-up met zijn vriendin. 'Edward Sharpe' vertelt het verhaal van een man die op de aarde is gezet om de mensheid te redden maar steeds wordt afgeleid door vrouwen. In 2009 touren Alex en zijn band rond door Californië in een grote bus en hebben hun eerste show in Texas. Het debuutalbum Up From Below verschijnt in juli 2009.

EO Jongerendag

In 2009 stonden Edward Sharpe, toen met ontbloot bovenlijf, en zijn hippiecollectief ook al op Lowlands. Toen vond VPRO's 3VOOR12 het een ontzettend aanstekelijk concert: "De eerste mensen staan dan al met hun handen omhoog, alsof het de EO Jongerendag is. Het geluid van de band is rijk en open, met onder meer accordeon, piano, sambaballen en een megatamboerijn. De zon zegent het publiek en dat maakt het extra makkelijk je over te geven".

Tracks van Edward Sharpe & The Magnetic Zeros