Artiest

Eagle Eye Cherry

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Eagle Eye Cherry
Broer van Neneh die in 1997 zijn debuutalbum uitbrengt. Met 'Save Tonight' scoort Eagle-Eye Cherry een Top 10 in Nederland (en in de rest van de wereld). Eagle-Eye Cherry wordt geboren in Stockholm Zweden, maar verhuist als kleine jongen al naar New York.

Zijn stiefvader, de beroemde jazzmuzikant Don Cherry neemt zijn kinderen op sleeptouw tijdens zijn tournees. Een groot deel van zijn jeugd brengt Eagle-Eye dan ook door in nachtclubs en hotels. Hij besluit het pad van zijn stiefvader te volgen en gaat als drummer naar de School Of Performing Arts in Manhatten.

Desireless

Eagle-Eye speelt in bandjes en doet mee aan een aantal theateroptredens. Na de dood van zijn legendarische vader in 1995 besluit hij terug te keren naar het rustige Zweden. In zijn geboorteland richt Eagle-Eye zich helemaal op het schrijven van nummers. In 1997 brengt hij zijn debuutalbum Desireless uit. Dit album is direct succesvol door een aantal aanstekelijke singles zoals 'Save Tonight' en 'Falling In Love Again'.

Corbijn

Eventjes is Eagle-Eye Cherry 'het broertje van'. Maar al snel wordt Neneh 'de zus van'. In 2000 verschijnt Present Future. De fotografie van het album is gedaan door Anton Corbijn. De eerste single 'Are You Still Having Fun' krijgt de nodige airplay, maar wordt geen hit. Ook het duet dat Eagle-Eye samen met zijn zus Neneh Cherry uitbrengt, 'Long Way Around', is geen succes.

Tracks van Eagle Eye Cherry