Artiest

Moony

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Moony
Italiaanse zangeres die voor het eerst van zich laat horen op 'Point Of View', de single van DB Boulevard. In de zomer van 2002 levert ze een bescheiden hit af met 'Dove (I'll Be Loving You)'.

Zomers muziekje

Denk aan een felgekleurde cabrio op een zwoele zomerdag, rijdend door een exotisch landschap. Uit de speakers klinkt een van de grote hits van de zomer van 2002, namelijk Dove van zangeres Moony. Deze Italiaanse schone is dezelfde zangeres van het nummer 'Point Of View' van DB-Boulevard. Maar zij heeft inmiddels haar eigen band opgericht, Moony genaamd. Beide groepen komen uit het zonnige Italië en het lijkt erop dat het zonnige leven aldaar behoorlijk van invloed is op de vrolijke muziek.

Inspiratiebron

Zangeres Monica Bragato komt uit het Italiaans dorpje Trevisto waar haar familie haar de bijnaam Moony geeft. Als kind raakt Monica al vroeg gefascineerd door muziek. Ze bespeelt geen instrument maar brengt uren stiekem door op de kamer van haar broer. Daar staat een pick-up en honderden platen uit de jaren '70 en '80. Deze luistersessies moet Monica wel geheim houden omdat haar broer - die DJ is - uitermate zuinig is op zijn collectie en eigenlijk niet wilt dat zijn kleine zusje daar aan komt. Op een dag komt hij er toch achter wanneer er platen verkeerd in de hoes zitten. Op de radio en in clubs draait hij steeds de verkeerde platen! Moony zegt enorm geïnspireerd te zijn geraakt door de platen van haar broer, met name de platen uit de jaren '80 zoals Duran Duran en Human League.

Naast haar werk bij een zonnebrillenfirma na haar studie toert ze met haar band rond en eind jaren '90 besluit ze helemaal voor de muziek te gaan. Soul, funk, swing, pop muziek en disco, alles komt terug in haar muziek.