Artiest

Jacob Banks

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jacob Banks
Jacob Banks is een groot liefhebber van muziek, maar om nou te zeggen dat het zijn grote droom was om muzikant te worden? Nee. Toch is hij dat geworden, en hoe! Met 'Chainsmoking' knalt hij in 2017 de hitlijsten binnen. En dat is pas het begin...

Youtube tutorials

De Britse singer-songwriter Jacob Banks wordt in 1991 geboren in Birmingham. Hij studeert Civil Engineering en pingelt in zijn vrije tijd wat op zijn gitaar. Hij volgt Youtube-tutorials en die gaan hem best aardig af. Na een tijdje switcht hij naar zingen en besluit hij een aantal nummers op Youtube te plaatsen. En zo geschiedde het... a soulman was born!

Self-made man

Jacob Banks is al een paar jaar bezig als hij met 'Chainsmoking' in het voorjaar van 2017 doorbreekt bij het grotere publiek. Hij maakt indringende soulvolle muziek met John Mayer, Bob Marley en Kanye West als grote inspiratiebronnen. Inmiddels heeft hij drie EP's op zijn naam staan (The Monologue, The Paradox en The Boy Who Cried Freedom).

Thank you, John Mayer

John Mayers 'Slow Dancing In A Burning Room' heeft er zelfs voor gezorgd dat Jacob Banks nu ook muziek maakt. "Ik luisterde altijd al graag naar muziek, maar toen ik dát liedje hoorde, dacht ik: dat wil ik ook doen. Ik vind het geweldig hoe John Mayers liedjes in elkaar zitten en hoe hij een verhaal vertelt."

Drager van muziek

Als Banks gevraagd wordt naar zijn muziek, songwriting en lyrics dan is hij daar heel open over. Hij ziet zichzelf als een drager die zich laat leiden door de muziek. "I think music always triggers a memory and I try to document and give an accurate description of what I'm feeling in a moment. And I try to do that in the nicest way possible."

Een mooi voorbeeld daarvan is het nummer 'Unknown (To You)', die recent een flinke make-over gekregen heeft van niemand minder dan Timbaland.