Artiest

Sunday Sun

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Sunday Sun
Sunday Sun begint zoals het hoort: met een legendarische avond in de kroeg. Als in de vroege ochtend de sunday sun opkomt, besluiten een paar beschonken vrienden om samen een bandje op te zetten. In 2012 brengt de band maar liefst drie EP's uit, eind 2014 volgt hun debuutalbum.

Drie EP's

Het kwartet Sunday Sun bestaat uit Koen-Willem Toering, Yoshi Breen, Wouter Rentema en Jan Teertstra. De band brengt op 26 juni 2012 hun eerste EP uit. Toepasselijk genoeg heet hij ook I. De EP maakt deel uit van een drieluik dat in zijn geheel in één jaar verschijnt. De EP's II en III verschijnen beiden in het najaar van 2012.

3FM Serious Talent

Met de track 'Highly Respected Rebel' wordt Sunday Sun in juni 2012 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De band geeft hun eerste grote optreden op de Serious Talent-stage van Eurosonic Noorderslag 2013.

We Let Go

Na drie EP's in één jaar tijd is de stap naar een debuutalbum snel gemaakt. Voor de debuutplaat duiken de heren de Nouveau Tristein-studio in Berlijn in. Als het album bijna af is, merkt drummer Wouter Rentema dat hij Berlijn nog niet kan verlaten en vestigt zich in de Duitse hoofdstad. Dave Menkehorst volgt hem op als drummer van de band.

Met medewerking van producer Rutger Hoedemaekers (alias Bart Constant) komt Sunday Sun op 17 november 2014 met hun debuutalbum We Let Go. De eerste track van het album, 'I Call You Honey', slaat aan in Nederland.