Artiest

Simone White

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Simone White
Amerikaanse singer/songwriter. De zangeres is vooral bekend van 'The Beep Beep Song', dat eind 2007 wordt gebruikt in de Audi R8 'The Slowest Car We Ever Built' tv-commercial. Daarba breekt Simone White in één klap door.

Beatles

Simone White groeit op in het zonnige Hawaï, later verhuist ze met haar familie naar Amerika. Met twee ouderwetse ouders die vreemd zijn van iedere vorm van media en dan ook geen tv in huis hebben, loodst ze als tiener toch stiekem platen van de Beatles het huis in. Zo begint ze haar muzikale smaak te ontwikkelen.

Inspiratie

Als White 22 jaar is en in Seattle woont, leert ze zichzelf gitaar spelen. In tegenstelling tot wat je zou denken, laat ze zich niet inspireren door tienermuziek of de Beatles, maar door hippere bands als Sonic Youth en The Pixies. Daarna duurt het nog enkele jaren voordat Simone werkelijk gaat doen wat ze wil; muziek maken.

Faalangst

Pas als ze naar de band Low luistert, wordt ze wakker. Simone realiseert zich dat ze een zekere faalangst heeft om mooi te zingen, om haar werkelijke stem aan het publiek te laten horen. Die vermomt ze in het begin. Toch weet ze de knop om te zetten en speelt ze in diverse bars en clubs. In New York leert ze haar echte stem te gebruiken.

Los Angeles

Later vertrekt de zangeres naar Los Angeles om het professionele pad op te gaan (2004). Daar komt ze in contact met Mark Nevers, haar huidige producer. Met hem neemt White uiteindelijk haar eerste album op, Sincere Recording Co. Presents Simone White (2003).

Beep Beep Song

Daarna volgt I Am The Man in 2007. Met het nummer The Beep Beep Song, afkomstig van deze plaat, breekt Simone White wereldwijd door. Dat succes heeft ze vooral te danken aan automerk Audi, die de track gebruikt voor haar reclamecampagne.

Tracks van Simone White