Artiest

Jem

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jem
Jem is een singer/sonwriter uit Wales. In 2005 is de zangeres voor het eerst op de Nederlandse radio te horen met de single 'They'.

Het begint

Jem wordt geboren in een plaatsje in Wales, net buiten Cardiff. Op haar 13e is ze al bezig met het schrijven en opnemen van nummers. Tijdens haar studie promoot ze danceparties voor onder andere Fatboy Slim. Zo rolt ze de muziek in en werkt ze onder andere als DJ manager en is ze mede oprichter van een platenlabel. Maar ze wil haar eigen muziek niet te veel laten schieten en besluit zich volledig op haar eigen muziek te richten. 

Londen

Ze maakt enkele demo's en vertekt uiteindelijk naar Londen in de hoop haar carrière zo een boost te geven. Daar werkt ze samen met Guy Sigsworth, die onder andere voor Björk heeft geschreven. Ze schrijven enkele nummers, waaronder het nummer 'Nothing Fails' wat door Madonna wordt gebruikt op haar American Life album. Daarna verlaat ze Londen voor New York waar ze samenwerkt met hiphopproducer Ge-ology.

Nieuw contract

Uiteindelijk ontmoet ze haar huidige producer Yoad Nevo. 'Finally Woken', een track van haar demo, wordt opgepikt door een toonaangevend radiostation in Los Angeles. Ze krijgt een contract bij het ATO label van Dave Matthews. In 2003 verschijnt daar haar EP It All Starts Here, een jaar later gevolgd door het album Finally Woken. De single 'They' krijgt op de Nederlandse radio aardig wat airplay.

Tracks van Jem