Artiest

Cornershop

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Cornershop
Cornershop maakt cross-over-pop in de meest brede zin van het woord. Op hun cd's mixen ze Lo-fi, pop, hip hop en Indiase invloeden tot een dansbaar en zweverig geheel. Gek genoeg komt de band voor het eerst onder de aandacht als ze in het openbaar overgaan tot het verbranden van platenhoezen van zanger Morissey, vanwege diens vermeende nazistische sympathieën.

Eerste album


In 1993 brengt Cornershop het eerste album Hold On It Hurts uit, met daarop het nummer 'Born Disco, Died Heavy metal'. Deze titel is wel een beetje van toepassing op de band die zelf een stijlverandering ondergaat. In die tijd is Cornershop (vooral live) namelijk een typisch Engels noisy shoegazer bandje waarin nog nauwelijks Oosterse invloeden te horen is.

Indiase afkomst

Tijdens deze ontwikkeling ontmoeten ze ex-Talking Heads zanger David Byrne, die de groep tekent bij zijn Luaka Bop label in 1995. Hij zorgt voor een opname-sessie met schrijver/dichter Allen Ginsberg en brengt hun tweede album Woman's Gotta Have It uit.Op de derde cd When I Was Born For The 7th Time (1997) zijn de heavy kantjes bijna helemaal verdwenen en vervangen door si-tar, veel percussie en dholki. Niet zo vreemd, de leadzanger en songwriter Tjinder Singh's is van Indiase afkomst.

Bekendheid in Nederland

Cornershop krijgt pas met deze derde cd voet aan de grond in Nederland. De door Norman Cook (Fatboy Slim) geremixte single 'Brimfull of Asha' is een hulde aan de Indiase zanger Asha Bhosle en wordt een hit.

Tracks van Cornershop