Artiest

Darwin Deez

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Darwin Deez
Darwin Smith is de man achter Darwin Deez. Hij produceert, schrijft, componeert en speelt muziek op 'zijn eigen bedachte, geheim gestemde gitaar'. De muziek is te omschrijven als indiepop/electro, maar vooral origineel. 

We kunnen veel zeggen over Darwin Smith, de man waar de band Darwin Deez om draait, maar vooral is duidelijk dat het een vreemde vogel is die vooral doet wat hij wilt en waar hij zin in heeft. 

Jeugd

Darwin groeit op in Chapel Hill, North Carolina. Op zijn elfde krijgt hij zijn eerste gitaar van zijn muziekliefhebbende ouders en op zijn zestiende krijgt hij een drumstel. Hij speelt er vrolijk op, maar laat uiteindelijk het drummen voor wat het is en focust zich op het gitaarspelen.

Naar New York

De liefde voor muziek blijft, ook als hij op de universiteit zit. Daar raakt hij bevriend met de mannen van MGMT en Boy Crisis. Hij verlaat Wesleyan University een paar jaartjes later om zijn muzikale droom na te jagen in New York. 

De band

Om toch wat centen te verdienen - het leven van een beginnend muzikant gaat niet over rozen - werkt Darwin in een restaurant voor veganisten. Zelf vind hij het gezonde eten lekker, maar veganist is hij niet. In dat restaurant ontmoet hij de drummer en de gitarist van de band. Samen met een goed vriendin op bas is de band compleet. Dat de leden weinig tot geen ervaring hebben in het muziekvak, maakt Darwin allemaal niet uit. 

Debuutalbum

Dan slaat de zanger, gitarist, componist, producer aan het schrijven en speelt uiteindelijk de titelloze debuutplaat vol op zijn door zichzelf op geheime wijze gestemde gitaar. Het debuutalbum komt uit in april 2010 en deze wordt voorafgegaan door de eerste single die Nederland weet te bereiken: 'Radar Detector'.

Tracks van Darwin Deez