Artiest

Ed Harcourt

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ed Harcourt
Ed Harcourt is een Engselse singer-songwriter.

Persoonlijk

Harcourt is getrouwd met Gita Harcourt-Smith, zangeres bij The Langley Sisters. Samen hebben zij twee kinderen.

Jeugd

De zanger begon zijn zangcarriere bij Snug, het schoolbandje dat Harcourt met een paar klasgenoten oprichtte in de jaren 90.

2000

In 2000 gaat hij solo. Hij brengt zijn mini-album Maplewood EP uit. Al snel volgt zijn debuutalbum Here Be Monsters. Gil Norton en Tim Holmes zijn de producers van deze plaat. Zijn tweede album From Every Sphere komt in 2003 uit en haalt de hoogste notering UK Albums Chart. Een jaar later volgt Strangers. In 2006 brengt de zanger The Beautiful Lie uit. Dit album is minder succesvol.

Eigen label

In 2010 brengt hij voor het eerst onder zijn eigen label (Piano Wolf Recordings) het album Lustre uit. Op zijn website beshrijft hij deze plaat als volgt: "It's got horns, violins, howling, mellophones, the Langley sisters, barks, whistles, hell I even sung down by a creek in the middle of the night''.

Sophie Ellis-Bextor


Drie jaar later volgt een samenwerking met popzangeres Sophie Ellis-Bextor voor haar vijfde studio-album. Hun gezamenlijke plaat heet Wanderlust.

Voorprogramma

Harcourt treedt regelmatig op in de in voorpgrogramma's van andere bekende artiesten. Zo stond hij al in het voorprogramma van Norah Jones, R.E.M en Snow Patrol.

Tracks van Ed Harcourt