Artiest

Billy Crawford

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Billy Crawford
Filipijnse zanger/danser die eind 1998 voor het eerst van zich laat horen met 'Urgently In Love'. Drie jaar later scoort Billy Crawford een nummer 1-hit met 'Trackin''. Het nummer is afkomstig van de cd Ride.
Eind 1988 maakt Nederland voor het eerst met een langharige zanger/danser. Hij luistert naar de naam Billy Crawford. De single 'Urgently In Love' wordt niet echt een hit en een aantal jaar lijkt het erop dat het bij dit net niet-hitje blijft. Maar in 2001 scoort hij plotseling een nummer 1-hit met 'Trackin''.

FIlms

Eind 2002 staat Billy Crawford in Ahoy', op Pepsi Chart Live in Ahoy'. De maanden daarna stort hij zich op zijn filmcarreière. Na een lange zoektocht van 15 maanden over drie continenten heeft Billy Crawford een hoofdrol gekregen als 'the son of Satan' in de nieuwe Morgan Creek productie Exorcist: The Beginning. De film gaat over wat er voorafging aan de klassieker The Exorcist en vertelt het verhaal van Father Merrin die voor het eerst in contact komt met de duivel in het Afrika van net na WOII. Billy vertolkt de rol naast de zweedse acteur Stellan Skarsgard, die bekend is van onder andere Good Will Hunting, The Hunt For The Red October en Ronin. De opnamen van de film vinden plaats in Marokko en Londen. In de zomer van 2003 is de film in de Nederlandse bioscopen te zien. Op de Filippijnen waar Billy oorspronkelijk vandaan komt heeft hij al in diverse andere films gespeeld.

Tracks van Billy Crawford