Artiest

George Benson

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. George Benson
Amerikaanse jazz-gitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij - onder andere - jazz-icoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazz-gitaristen aller tijden.

Amerikaanse jazz-gitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij - onder andere - jazzicoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazz-gitaristen aller tijden.

Langspeler

George Benson raakt al vroeg geinteresseerd in muziek. Op 8-jarige leeftijd zingt hij reeds in nachtclubs en in 1954 maakt hij zijn eerste langspeler. Aanvankelijk speelt Benson rock, maar wanneer hij de muziek van jazz-artiesten Charlie Parker en Wes Montgomery hoort, stapt hij over op jazz. Als gitarist is hij onder andere te horen op Miles In The Sky van Miles Davis.

Quincy Jones

Wanneer hij voor zijn instrumentale album Breezin’ ook een gezongen nummer opneemt, blijkt dat een gouden zet. ‘This Masquerade’ wordt namelijk een gigantische hit. Benson’s zangtalent spreekt het publiek meer aan dan zijn gitaar-capriolen. Hij borduurt voort op het succes en werkt samen met onder andere Quincy Jones en scoort hits zoals ' Give me the night' . Eind jaren ’80 keert Benson weer terug naar zijn jazz-roots. Benson maakt nog altijd platen - onder meer met Al Jarreau - en treedt live nog regelmatig op, waaronder op North Sea Jazz '09.

Tracks van George Benson