Artiest

The Knack

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Knack
Poprockband uit Los Angeles die in 1979 meteen met de neus in de boter valt met eerste single ‘My Sharona’. De groep weigert echter interviews te doen en graaft daarmee bij de critici haar eigen graf; tegen de tijd dat het tweede album verschijnt is de pers ze zat. In 1981 stopt The Knack om later weer heropgericht te worden. De groep bestaat nog steeds en treedt regelmatig op.

The Knack wordt eind jaren zeventig opgericht in Los Angeles. Hun pakkende popliedjes vallen in de smaak bij platenmaatschappijen en met de eerste langspeler - Get The Knack - in 1979 is het meteen raak; ‘My Sharona’, wordt een enorm succes. Ook in Nederland haalt het nummer een dertiende plek.

Reünies

The Knack houdt zich niet zo bezig met promotionele zaken rond de muziek en geeft geen interview. Het irriteert de pers, die zich daardoor tegen de groep keert. Na nog twee albums houdt de groep het voor gezien. De populariteit van die eerste single noopt de groep tot enkele reünies. Eind jaren tachtig probeert de groep het nogmaals. Er volgt een tournee, maar geen nieuwe plaat en in 1987 valt het doek wederom.

Creatief succes

In 1991 probeert The Knack het nogmaals en deze keer verschijnt er ook nieuw plaatwerk. Het eerst succes wordt niet meer geëvenaard, maar creatief gezien blijkt het nieuwe werk geslaagd. De groep speelt nog steeds.