Naar homepage
Artiest

Kosheen

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Kosheen

Jungle-act uit Engeland die in 2000 een grote hit scoort met 'Hide U'. Ook 'Catch' levert Kosheen een hit op in Nederland. In 2001 verschijnt het debuutalbum Resist.

Drum 'n Bass

In het begin is er nog maar weinig bekend van Kosheen, maar later wordt bekend dat het een project is van zangeres Sian en drum n bass producers Decoder (Darren Beale) en Substance (Mark Morrison). Sian Evans zit in haar tienerjaren in vele bandjes. De muziekstijl maakt haar niet uit, als ze maar kan zingen. Zo zit ze in jazz-, R&B- en hiphopbandjes. Maar uiteindelijk voelt ze zich nog wel het meest aangetrokken tot de dancescene. Op zoek naar nieuwe geluiden belandt zt op Roughneck Ting-feesten. Roughneck Ting is Bristols eerste drum´n bass feest en tussen 1993 en 1998 zijn dit zeer succesvolle party's. Een van de mensen achter dit feest is Markee 'Substance' Morrison.

Experimenten

Hij zit al een aantal jaren in de jungle/breakbeat scene. Ondertussen heeft Darren 'Decoder' Beale ook al wat platen opgenomen. Deze worden opgemerkt door Markee en ze besluiten de studio in te duiken. In 1998 boeken ze Sian Evans voor een sessie en het klikt. De drie experimenteren en komen uiteindelijk uit bij de sound die Kosheen vandaag de dag nog steeds kenmerkt: een gepassioneerde zangeres op een ferme junglebeat.

Hide U

Hun eerste single 'Hide U' wordt meteen een groot succes (zelfs Top 10 in Nederland) en wordt uitgeroepen tot Beste Single tijdens de internationale drum & bass awards. Speciaal voor de radiostations wordt een melodieuzere versie gemaakt die eigenlijk de kracht van de staccato vocalen ondermijnt.

 

Succes

Het succes van 'Catch', een nog melodieuzere en meer house georiënteerde track volgt. 'Slip & Side Suicide' , de derde single, gaat over het gevaar van te wild en onbeheerst hedonisme (aldus Sian Evans) en is weer heftige drum n bass. De cd Resist komt zomer 2001 uit.

Tracks van Kosheen