Artiest

Mapei

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Mapei
Mapei is een Zweeds-Amerikaanse artieste die bekend wordt met haar single 'Don't Wait'. Haar debuut EP, The Cocoa Butter Diaries, ligt al even op de plank. Die brengt ze in 2009 uit via Downtown Records.

Debuutalbum met Justice

Jacqueline Mapei Cummings brengt in september 2014 haar debuutalbum uit. Voor haar nieuwe muziek gaat ze aan de slag met het Franse elektro duo Justice. Helaas is ze niet erg blij met het resultaat. Ze besluit om de plaat niet uit te brengen.

Op reis

Mapei weet niet zo goed hoe ze verder moet. Ze loopt tegen een 'creatieve muur' op. Ze weet wel dat ze wil zingen. Maar waarover? De muzikante besluit op reis te gaan en bezoekt landen als Tunesie, Portugal en Brazillie. Daar haalt ze inspiratie op, waarna ze terugkeert naar Stockholm en de studio induikt met produces Magnus Lidehall. In september 2014 komt haar debuutalbum Hey Hey uit.

'Don't Wait'

De track 'Don't Wait' gaat in oktober 2013 viral. Vogue spreekt over een "catchy pop sensibility without falling into the trap of soft-edged lyricism". Ongeveer een half jaar later, in april 2014, wordt er een videoclip opgenomen.

Tracks van Mapei