Artiest

JCA

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. JCA
Italiaanse DJ en producer die in Duitsland woont en op Ibiza werkt. 'I Begin To Wonder' is de eerste hit voor JCA.

Piano

Jean Claude Ades wordt geboren en opgevoed in Italië. Zijn vader speelt maar liefst vijf instrumenten. Jean Claude focust zich op het piano spelen. Hij wordt een geschoolde pianist, maar hij voelt zich meer een producer, een songschrijver, een remixer en een DJ. Eind jaren '90 is hij een veelgevraagde DJ in de hipste tenten van Italië.

Ibiza

Maar JCA draait niet alleen maar in Italië. In de zomer van 2001 bouwt Jean Claude een studio op Ibiza. Daar neemt hij een aantal tracks op voor het album van Barbara Tucker (bekende sessiezangeres en voormalig lid van Reel 2 Real).

I Begin To Wonder

Eind mei 2002 verschijnt 'I Begin To Wonder' ft. Dannii Minogue op single in Italië. In de eerste drie weken worden 15.000 exemplaren verkocht. De single haalt de Italiaanse Top 5. Een half jaar later wordt 'I Begin To Wonder' ook een hit in Nederland. Hoewel 'I Begin To Wonder' de eerste hit van JCA in Nedeland is, is het niet zijn eerste single. In Italië zijn er een aantal singles voorafgegaan, o.a. 'Total Love' waarop Niki Harris (ex-Snap en achtergrondzangeres van Madonna) te horen is.

Swing Records

Hij vindt het belangrijk om de touwtjes zelf in handen te hebben en begint in 2005 dan ook zijn eigen label Swing Records. Hij brengt daarop zijn eigen remixen van gevestigde artiesten uit en met succes.

Debuut

Een aantal jaren later, in 2008, brengt hij voor het eerst een eigen plaat uit. 'Singaling' is de eerste single die hij uitbrengt en is een samenwerking met zijn producers maatje Vincent Thomas.

Tracks van JCA