Artiest

Thicke

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Thicke
Canadees-Amerikaanse producer en singer/songwriter bekend van de single 'When I Get You Alone'. Robin Thicke presenteert  in 2008 zijn derde studio-album Something Else aan de wereld.  

Robin Thicke (1977) maakt in zijn jonge jaren vooral naam als acteur in televisieseries. Nadien valt hij op als schrijver en producent  voor popartiesten als Jordan Knight, Usher, Christina Aguilera, Mýa, Brandy, Michael Jackson en Marc Anthony.

Beautiful World

Zijn eerste eigen album dat in 2002 verschijnt, heet Cherry Blue Skies en wordt later omgedoopt tot Beatiful World. Het is een mengelmoes van allerlei muziekstijlen. Van rock tot hip hop en van gospel tot klassiek. "I think that music is more open than it's ever been," zegt Thicke erover. 

Vijfde van Beethoven

De eerste single op Thicke's naam heet ‘When I Get You Alone’. Het nummer bevat samples van Walter Murphy's ‘Een vijfde van Beethoven’, die zijn versie inspireert op de orginele Vijfde van Beethoven. De videoclip van het nummer toont een ongeschoren langharige Thicke, die als fietskoerier door de straten van Manhattan scheurt.

The Evolution of Robin Thicke

Na te hebben getekend bij het Neptunes label, Star Trak, begint Thicke aan zijn tweede album genaamd The Evolution of Robin Thicke. Zijn eerste single, "Wanna Love U Girl", met producer Pharrell krijgt de nodige airplay. 

Uiterlijk

Voor de bijbehorende video verandert Thicke zijn uiterlijk. Hij knipt zijn lange haren af. In 2006, verschijnt een remixversie van het nummer.

Pharell

Bijna een jaar na het uitbrengen van de single, verschijnt in oktober 2006 het The Evolution of Robin Thicke met daarop bijdragen van Lil Wayne, Faith Evans en Pharrell. Zijn tweede single, de ballade ‘Lost Without U’ wordt een hit nadat hij het in de televisieshow bij Oprah Winfrey heeft gezongen.

Iets anders

Het derde studio album van Robin Thicke heet Something Else en ligt vanaf september 2008 in de winkels. De eerste single van dit album heet 'Magic', muziek met soul en r&b als basisingrediënten.

Tracks van Thicke