Artiest

La Roux

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. La Roux
'I'm going in for the kill, I'm doing it for a thrill, Oh I'm hoping you'll understand, And not let go of my hand' (In for the Kill, La Roux)

La Roux is, anders dan de naam doet vermoeden, een Britse electropop band. De band bestaat uit Elly Jackson en mede- schrijver en producer Ben Langmaid. Jackson bespeelt de synthesizer en neemt de zang voor haar rekening. Het lijkt vaak een solo-act van Jackson, maar ze geeft net zoveel credits aan Langmaid.

Tachtig

De muziek is een trip down memory lane. Het is vooral geïnspireerd op synth pop uit de jaren 80: Eurythmics, Depeche Mode, The Human League, Yazoo and Prince

Bekende moeder

Jackson is de dochter van een bekende Engelse actrice: Trudie Goodwin. Deze actrice speelde jaren lang in een Britse politieserie. Elly groeide op in London en werd gepest op haar ietwat religieuze school, vanwege haar androgyne uiterlijk, een look die ze nu zelfs gebruikt. Langmaid blijft graag op de achtergrond , maar houdt van Japan, Blancmange and Simple Minds.

La Roux

In 2008 komt de eerste single van het duo uit: 'Quicksand' en al snel volgt in Engeland 'In for the Kill'. Deze tweede single doet het goed in het VK. Eind juni 2009 komt de debuutplaat uit van La Roux. 'Bulletproof' is de derde single van het album La Roux. In Nederland ligt de volgorde van release ietsje anders en komt 'In For The Kill' pas in de herfst van 2009 uit.

Tracks van La Roux