Artiest

Dan Hartman

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Dan Hartman
Dan Hartman is een Amerikaanse zanger, componist en producer. In het discotijdperk scoort hij twee solohits: 'Instant Replay' (1978) en 'Relight My Fire' (1979), een duet met Loleatta Holloway. Het nummer haalt in 1980 in Nederland de derde positie.

Dan Hartman wordt geboren in Harrisburg, Pennsylvania, en voegt zich op 13-jarige leeftijd samen met zijn broer Dave bij zijn eerste band: The Legends. Hartman speelt keyboards en schrijft veel van de muziek. Hoewel er enkele platen worden uitgebracht, scoort de band geen hit. Hartman voegt zich vervolgens bij de Edgar Winter Group en speelt op drie van hun albums voordat hij in 1976 solo verder gaat.

Produceren

Zijn grootste solosucces is de top 10-notering voor 'I Can Dream About You', voor de soundtrack van de film Streets of Fire (1984). Ook 'We Are The Young' komt in de hitlijsten. In het daaropvolgende decennium werkt hij als liedjesschrijver en producer, onder meer voor artiesten als Tina Turner, Joe Cocker, Bonnie Tyler, Paul Young, James Brown en Steve Winwood. Hij overlijdt in 1994 in Westport, Connecticut aan een hersentumor. In de tijd na zijn dood staat Hartman's muziek opnieuw in de belangstelling. De cover van 'Relight My Fire' wordt een nummer één hit voor Take That.

Tracks van Dan Hartman