Artiest

Disclosure

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Disclosure
Britse house-act van de twee broertjes Guy en Howard Lawrence. Het duo breekt in 2013 door met de nummers 'Latch' en 'You And Me'. Een tweede studioalbum volgt in 2015.
Jonge broertjes

Guy (1991) en zijn jongere broertje Howard (1994) maken al vanaf hun tienerjaren muziek. Howard was op zijn zestiende vooral geïnteresseerd in singer-songwriters en had een lichtelijke hekel aan elektronische muziek. Broer Guy is in zijn tienerjaren drummer in een gitaarband. Als Guy 18 wordt en in clubs begint te draaien, maakt hij zijn jongere broertje enthousiast om samen housemuziek te gaan maken.

Debuutalbum

De twee broers experimenteren met housemuziek en zetten hun producties op MySpace. Niet lang daarna krijgt het duo een platencontract aangeboden bij het Engelse Moshi Moshi Records. Na een aantal ep's komt in mei 2013 het debuutalbum Settle uit. Op de plaat staat onder meer de doorbraaksingle 'Latch', een samenwerking met Sam Smith. Ook de single 'You And Me' met Eliza Doolittle gooit hoge ogen in thuisland Engeland. In Nederland schopt de track het tot de top tien van de hitlijsten.

Melkweg en Lowlands

2013 is een succesjaar van Disclosure. Naast het uitkomen van het debuutalbum staat de house-act in november 2013 twee avonden in een uitverkochte Melkweg. Ook staat het duo op Lowlands 2013 en 2014.

Tweede album

Disclosure duikt in 2015 de studio in om te werken aan hun tweede studioalbum, dat later dat jaar verschijnt. De eerste track van de nieuwe plaat is 'Bang That', in mei 2015 volgt het nummer 'Holding On'. Op laatstgenoemde track werkt Disclosure samen met Gregory Porter. Deze Amerikaanse jazzmuzikant wint in 2014 met zijn album Liquid Spirit de Grammy Award voor Beste Jazz Vocaal Album.

Tracks van Disclosure