Artiest

Jamie Scott

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jamie Scott
Jamie Scott is een Britse singer-songwriter en producer. Scott laat zich inspireren door artiesten als Cat Stevens en James Taylor.

Zeven jaar

Scott groeide volgens eigen zeggen niet op met muziek van zijn tijd. Hij luisterde naar de albums van zijn ouders die vooral platen van Stevie Wonder, Donny Hathaway en Simon & Garfunkel in huis hadden. Op zijn zevende begint hij met gitaarspelen en pianospelen. 

Collegetijd

In zijn collegetijd krijgt hij een piano van een tante. Scott brengt zijn tijd door achter de piano en met het schrijven van nummers. In 2005 brengt hij zijn debuutalbum Soul Searching uit. Het nummer 'made' wordt in de dansfilm Step Up gebruikt waar Scott ook een klein rolletje inspeelt. In 2014 volgt het album My Hurricane. 

Samenwerkingen

Naast zijn solocarrière, speelt Scott ook in de band Jamie Scott and The Town met wie hij de platen Park Bench Theories (2007) en iTunes Festival Live: Jamie Scott & The Town (2007) uitbrengt. Met producer Tommy D vormt hij Graffiti6. Het duo brengt Stone in My Heart (EP) (2010), Colours (2010-2012) en The Bridge (2014) uit.

Tracks van Jamie Scott