Artiest

Art Of Noise

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Art Of Noise
Experimentele techno-popband die in de jaren '80 furore maakt met dansvloervullers en malle, niet in een hokje te plaatsen synthesizermuziek.

Synthesizer galore

Anne Dudley, Gary Langan en Paul Morley richten in 1982 The Art Of Noise op. Het eerste album, Who's Afraid Of The Art Of Noise, is een commercieel succes dat het ook bij de muziekrecensenten goed doet. Op het album staan de hits 'Closer (To The Edit)' en 'Moments In Love'. Ook de tweede plaat, In Visible Silence (1986), heeft een paar top-tien hits, waaronder 'Paranoimia'. 

Einde en reünie

In 1987 ziet de volgende plaat van Art Of Noise het levenslicht. Op In No Sense? Nonsense! wordt weer volop geëxperimenteerd; met rockgitaren, een kopersectie en een heus koor. Below The Waste, dat in 1989 verschijnt, markeert weer een nieuwe richting: die van de wereldmuziek. Helaas komen de goede bedoelingen niet zo goed uit de verf; het album flopt dan ook jammerlijk. Het jaar daarop gaat de band uit elkaar, om in 1999 weer samen te komen voor een reünie en een nieuw album, The Seduction Of Claude Debussy.

Tracks van Art Of Noise