Artiest

Badly Drawn Boy

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Badly Drawn Boy
Engelse singer/songwriter die in 2002 de soundtrack aflevert voor de Hugh Grant-film About A Boy.

Mercury

Badly Drawn Boy, alias Damon Gough, wint in 2000 de prestigieuze Engelse Mercury Award. Deze prijs is enigszins te vergelijken met de Gouden Harp. Badly Drawn Boy, die altijd te herkennen is aan zijn gestreepte muts, krijgt de muziekprijs voor zijn album Hour Of The Bewilderbeast

Vrachtwagenchauffeurs

Logisch gevolg van het winnen van deze prijs is dat de CD-verkoop flink stijgt. Maar de platenmaatschappij van Badly Drawn Boy kan de albums niet naar de winkels transporteren vanwege blokkerende vrachtwagenchauffeurs. 

Verkoop

Om de verkoop veilig te stellen, is het album een paar weken beschikbaar op internet. In de clip van 'Spitting In The Wind' speelt de actrice Joan Collins (Alexis Colby in de jaren '80 TV-serie 'Dynasty').

Studio

Badly Drawn Boy duikt eind 2001 de studio in om te gaan werken aan de langverwachte opvolger van zijn vele malen bekroonde album Hour Of The Bewilderbeast. Hij werkt op het album samen met producer Tom Rothrock, die in het verleden werkte met artiesten als Beck en Elliott Smith. 

Oogkleppen

"Niemand van ons heeft oogkleppen voor wat er moet gebeuren op een plaat. Er zou bijvoorbeeld iemand in een bad kunnen schijten; als je dat opneemt, klinkt het misschien wel heel goed," aldus Gough. Rothrock voegt daar aan toe: "Op de een of andere manier klinkt alles wat hij doet als Badly Drawn Boy. Maar tegelijkertijd zal ik al mijn ervaring ook meenemen." 

Soundtrack

Begin 2002 verschijnt de door Badly Drawn Boy geschreven soundtrack voor About A Boy, een film met Hugh Grant in de hoofdrol. Later dat jaar verschijnt het officiële vervolg op Hour Of The Bewilderbeast. Het luistert naar de titel Have You Fed The Fish.

One Plus One Is One

One Plus One Is One is de opvolger van Have You Fed The Fish. De plaat wordt uitgebracht in 2004 en is een afspiegeling van Goughs leven. Het album is echter geen commercieel succes, en Badly Drawn Boy verlaat zijn platenmaatschappij XL Recordings. 

Born In The UK

Twee jaar later brengt Badly Drawn Boy het album Born In The UK uit. De eerste single is het melancholische 'Nothing's Going To Change Your Mind'.