Artiest

Melanie C

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Melanie C
Succesvolste Spice Girl die solo twee nummer 1-hits scoort met 'Never Be The Same Again' en 'I Turn To You'. In duet met Bryan Adams haalt Melanie C de Top 10 met 'When You're Gone'. In het voorjaar van 2003 verschijnt de voorloper op het album Reason op single: 'Here It Comes Again'.

De uit Liverpool afkomstige Melanie Chisholm reageert in maart 1994 op een advertentie voor een nog op te richten meidengroep. Ze wordt aangenomen en de groep Spice Girls is een feit. Alle meiden krijgen een bijnaam en de sportieve Melanie wordt Sporty Spice genoemd. De Spice Girls slaan in als een bom en wordt de populairste meidengroep allertijden.

Solo

Alle dames brengen rond de millenniumwisseling een solo-album uit. Al die albums floppen en platenmaatschappij Virgin verbreekt de individuele contracten met de zangeressen. Alleen Melanie C is succesvol. In duet met Bryan Adams haalt ze de Top 10 met de single 'When You're Gone' en solo scoort ze een miniscuul hitje met het stevige 'Goin' Down'. Met 'Never Be The Same' scoort ze (in samenwerking met TLC's Left-Eye) een nummer 1-hit. Dat krijgt ze met de volgende single, 'I Turn To You', weer voor elkaar.

Northern Star

Het legt de verkoopcijfers van het debuutalbum Northern Star (1999) geen windeieren. Eind 2002 staat in eerste instantie het tweede album van Melanie C gepland. Geruchten doen de ronde dat platenmaatschappij Virgin eist dat Melanie een aantal kilo's afvalt. Op haar officiële site zegt de zangeres hierover: "It is such an old cliché to roll out those 'nasty bosses at record label demand female artist loses weight' type lines. As if! My record label are interested in the music I make. I'm not signed to a modelling agency, for f**k's sake."