Artiest

Tom Walker

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Tom Walker
Tom Walker is een Engelse zanger uit Manchester.

Tom woont een tijd samen met twaalf andere muzikanten, ze hebben een studio in huis waar ze regelmatig jamsessies houden. Dat beïnvloedt zijn muziekstijl. Daarnaast zegt hij dat artiesten als John Mayer, Paolo Nutini en Angus Young (AC/DC) een impact hebben op zijn werk als muzikant.

Eerste werk

Walker brengt in 2015 de EP M41 uit en een jaar later The Stranger's Face. De single 'Just You And I' wordt ruim 29 miljoen keer gestreamd op Spotify. De follow-up 'Blessings' is ook de titeltrack van de Blessings EP. In 2017 komt 'Heartland' uit, volgens Tom gaat het nummer over verleidingen die je niet kunt weerstaan en de concequenties die daar aan vasthangen.

'Leave A Light On'

Eind 2017 komt 'Leave A Light On' uit, geïnspireerd door een vriend van Tom die verslaafd is. In de clip zie je een man die in z'n eentje in een bootje op zee zit en niet weet wat hij moet, dit zou slaan op de verslaafde vriend van Tom. Door 'een lichtje aan te laten' hoopt Tom dat zijn vriend weer de goede weg kan vinden.

'What A Time To Be Alive'

Op 18 oktober 2018 brengt Tom Walker zijn langverwachte album What A Time To Be Alive uit. Ook gaat hij een samenwerking aan met Rudimental, om 'Walk Alone' bijzonder feestelijk geluid te geven.