Artiest

Curtis Harding

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Curtis Harding
Curtis Harding is een Amerikaanse soulzanger.

Gospel

Zijn moeder zingt in het gospelkoor in Michigan (VS). Het koor van zijn moeder is de plek waar ook Curtis zijn zangtalent ontwikkeld. Later verhuist Harding naar Atlanta waar hij optreedt als achtergrondzanger van Soul- en R&B-artiest Cee Lo Green. Ook is hij bevriend met de Amerikaanse garage punk-band Black Lips, samen met Cole Alexander (gitarist van de Black Lips) is hij te horen in Nigh Sun, een soul-band die bestaat uit: Cole Alexander, singer-songwriter Danny Lee (The Night Beats), Joe Bradley (The Black Lips) en Harding zelf.

Opvallend

“Gospel is inspiring,” zegt de zanger. “From hardship and trials, you make something beautiful. It’s the history of black people in America, what happened to us during slavery, it’s the foundation of blues, R&B, soul, country, rock.” En die muziekstijl  valt op. Op het Amerikaanse showcase festival SXSW is hij in 2014 een van de highlights.

Debuutalbum

In datzelfde jaar komt zijn debuutalbum Soul Power uit. De eerste single van deze plaat is 'Next Time', voor dit nummer werkt de zanger samen met een bekend modemerk die de clip voor Harding betaald.

Tracks van Curtis Harding