Artiest

Jordin Sparks

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jordin Sparks
De Amerikaanse Jordin Brianna Sparks heeft haar bekendheid te danken aan haar overwinning tijdens het zesde seizoen van American Idol. Het meisje was met haar zeventien jaar meteen de jongste winnaar van de talentenjacht tot nu toe.

Aan het begin van de talentenwedstrijd kreeg Jordin de eer, om het Amerikaanse volkslied te mogen zingen aan het begin van de wedstrijd om de Super Bowl in 2008. Nadat ze American Idol had gewonnen, ging het hard met de zangeres in spe.

Deal

Zo tekende Sparks een platendeal bij 19 Recordings/Jive Records/Zomba Label Group. Hiermee was ze de eerste American Idol-zangeres die via dit label een contract aangeboden kreeg. Eerdere winnaars van het programma zoals Kelly Clarkson en Clay Aiken hadden bij RCA een deal lopen.

Debuut

Al snel werd haar debuutalbum Jordin Sparks opgenomen in Los Angeles. De eerste single ‘This Is My Now’ scoorde niet erg hoog in de hitlijsten, ondanks de populariteit van American Idol. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 bereikte de plaat een magere 15e plek. Voor de release van haar debuutalbum kwam de single ‘Tattoo’ uit, dat geproduceerd is door het productieteam StarGate. Zij werkten al eerder met artiesten als Rihanna, Ne-Yo en Beyoncé.

Hits

De samenwerking met Chris Brown voor de single ‘No Air’ was al meteen een succes. Voordat het nummer zijn release beleefde was deze single al een hit. Ook doet Jordin Sparks het erg goed buiten de Verenigde Staten. In Australië schopte de zangeres het ver met de twee singles van haar debuutalbum in de charts. In 2008 maakte DJ Tiësto een remix van ‘No Air’.  Sparks blijft ons verrassen, haar derde single 'One Step At The Time' ligt alweer klaar om in Nederland uitgebracht te worden.

Tracks van Jordin Sparks