Artiest

Brandon Flowers

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Brandon Flowers
Frontman van de Amerikaanse band The Killers. In 2010 besluit Brandon even afstand te doen van de band om zich op een solocarrière te richten. Met het nummer 'Crossfire' maken we kennis met Brandon Flowers.

Brandon Flowers is vooral bekend als frontman en toetsenist van The Killers, de band die internationaal succes heeft met nummers als 'Human' en 'Mr. Brightside'. Begin 2010 wordt bekend dat The Killers even een break nemen, maar Flowers wil door en gaat solo aan de slag. De eerste single, 'Crossfire', komt terecht op het internet en zo ontstaat er wat buzz rondom de zanger.

Flamingo

Flamingo, het debuutalbum van Brandon Flowers, komt uit in september 2010. 'Crossfire' is de eerste single van het album, gevolgd door 'Only The Young'. "Ik hield heel erg van Flamingo. Het was succesvol en dat hielp", zegt Brandon later over het album. De zanger is vastbesloten om een tweede album te maken. "I'm definitely gonna do another solo record at some point", zoals hij in juni 2013 zegt.

The Desired Effect

Het tweede studioalbum van Brandon komt uit in mei 2015. De opvolger van het debuutalbum heet The Desired Effect. Op 1 juni 2015 staat de zanger in Paradiso Amsterdam. De eerste twee tracks van Brandons album zijn 'Can't Deny My Love' en 'Still Want You'.