Bazart

Bazart

De Vlaamse band Bazart omschrijft hun muziek als ‘donkere indiepop in de moedertaal’. Allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band dus, want Bazart laat zich net zo graag beïnvloeden door The National en Yeasayer als Spinvis en Gorki.

De band bestaat uit vijf mannen uit Gent en Antwerpen en heeft drie frontmannen. Hun eerste single Tunnels staat wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel en de tweede single Goud (met het refrein ‘liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’) haalt de hoogste plek in de Graadmeter, de hitlijst van Pinguin Radio. Na succesvolle voorprogramma’s voor hun landgenoten van Oscar And The Wolf doet Bazart het vanaf nu op eigen kracht en in juni 2016 staan ze op Pinkpop.

Songs van Bazart

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement