Artiest

Digitalism

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Digitalism
Duits electro-duo dat zich specialiseert in zompige, Frans aandoende beats. Daarnaast heeft Digitalism een goed gevoel voor catchy refreintjes. Dit zorgt in 2007 voor een ware dance-sensatie.

Idealistic

Vanaf de oprichting in 2004 is duidelijk dat Jens Moelle en Ismail Tuefekci fans zijn fan Daft Punk. Op hun eerste single, 'Idealistic', zijn de bassen overduidelijk Frans moerassig, de productie glad en het refrein ('you're here!') lekker mee te lallen.

De jongens trekken dan ook al snel de aandacht van het hippe Franse label Kitsuné. Onder de vlag van Kitsuné worden nog enkele dansvloervullers geproduceerd, 'Zdarlight' in 2005 en 'Jupiter Room' in 2006. Hipsters en electrofreaks kijken dan ook reikhalzend uit naar het eerste album.

Idealism

Dat album komt uit in 2007, en bevat behalve de eerder genoemde nummers nog vele electronische hoogstandjes. Idealism is een evenwichtig album, en niet alleen maar een verzameling losse nummers; een zeldzaamheid op dance-gebied. 

I Love You, Dude

Het blijft vervolgens vier jaar stil rond Digitalism. Er worden wat remixes gemaakt voor onder anderen The Futureheads, Depeche Mode en -daar zijn ze weer- Daft Punk , totdat in 2011 I Love You, Dude verschijnt. Het blijkt opnieuw een sterk album, maar de vier jaar tussen album één en de opvolger blijkt toch wat lang; het wordt niet zo'n groot succes als Idealism