Artiest

Damien Rice

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Damien Rice
Ierse singer/songwriter die met zijn debuutalbum O platina haalt in zijn thuisland. Damien Rice staat in de zomer van 2003 in het voorprogramma van de Counting Crows in Edinburgh en Glasgow. De zanger breekt eind 2006 in Nederland door met het prachtige '9 Crimes'.

Juniper

Damien Rice is aanvankelijk actief in de rockband Juniper. De groep heeft bescheiden hitjes met 'The World Is Dead' en 'Weatherman'. Als de band op het punt staat om het debuutalbum in 1999 uit te brengen, geeft Rice de pijp aan Maarten. Het label 'Polygon' is wat hem betreft te commercieel.

Italië

Rice zoekt zijn heil in Italië. Daar schrijft hij songs en met zijn akoestische gitaar trekt hij door Europa, net zolang totdat hij een volwaardige band heeft kunnen vormen. Het eerste album O wordt een groot succes en wint de Shortlist Music Prize in 2003.

Tweede album

De twee daaropvolgende jaren staan vooral in het teken van het schrijven van nieuwe songs voor zijn tweede album 9. Het album wordt eind 2006 uitgebracht. Met de single '9 Crimes' scoort Damien Rice een grote hit.'Dogs'. De tweede single van het album 9, 'Dogs', verschijnt in maart 2007. De single wordt uitgebracht in drie delen. Op elk deel staan verschillende live-tracks. Twee van de bonus-nummers zijn opgenomen in de 3FM-studio.