Artiest

Imagination

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Imagination
Brits trio dat soul, disco en dance combineert tot een hitgevoelig geluid en in het begin van de jaren tachtig dan ook enkele hits weet te scoren in binnen- en buitenland middels nummers als ‘Just An Illusion’ en ‘Music And Lights’. De bandnaam is gekozen als eerbetoon aan zanger John Lennon.

Imagination wordt in 1981 opgericht door zanger Leee John - daarvoor actief als achtergrondzanger bij o.a. The Delfonics -, gitarist/bassist Ashley Ingram en drummer Errol Kennedy. Binnen enkele maanden is er al een compleet album en een single ‘Body Talk’.

Slaven

In 1982 brengt de groep haar tweede album uit. In The Heat Of The Night wordt hun meest succesvolle plaat. De single ‘Just An Illusion’ wordt zelfs hun grootste internationale hit en enkele jaren later gebruikt in de film FX- Murder By Illusion. Het trio verschijnt tijdens optredens altijd vrij exotisch gekleed als een kruising tussen Romeinse soldaten en slaven.

Des’ree

Album nummer drie Scandalous doet het al minder goed. Toch blijft Imagination tot midden jaren negentig doorgaan, totdat laatst overgebleven origineel bandlid Leee John de handdoek in de ring werpt. John duikt op als acteur en presentator op televisie en Ingram schrijft nummers voor ondermeer zangeres Desree.

Tracks van Imagination