Artiest

Tim Christensen

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Tim Christensen
Deze Deense singer/ songwriter maakt ongebruikelijke rockmuziek. Daarnaast bespeelt hij ook nog eens veel instrumenten. Een bijzondere combinatie.

Tim Christensen is er vroeg bij: al op zijn zevende speelt hij gitaar. Zijn eerste bandje Crep, waarin hij vanaf zijn veertiende in speelt is geen lang leven beschoren.  Na vier jaar valt het puberbandje uiteen.Vervolgens speelt de in Kopenhagen geboren Christensen in de band Dizzy Mizz Lizzy. De band valt in 1998 uit elkaar en besluit Christensen solo door te gaan.

Secrets on Parade

Hij zit niet stil en in 2000 komt zijn eerste album uit: Secrets on Parade

Honeyburst

In 2003 brengt hij zijn tweede studioalbum uit, getiteld Honeyburst. Op dit album speelt hij bijna alle instrumenten zelf. Hierop volgend gaat  hij op tournee met Lars Skjærbæk op gitaar en keyboards, Nicolai Munch-Hansen op basgitaar en Olaf Olsen op drums. De meeste optredens vinden dan nog plaats in Denemarken, toch wordt Nederland ook aangedaan: hij speelt in EKKO in Utrecht en het Burgerweeshuis in Deventer. Het laatste optreden van deze tournee vindt  plaats in september 2004 in de fameuze Abbey Road Studio's in Londen.

Superior

Christensen is alweer toe aan zijn derde studio-album: Superior. Deze komt uit in 2008, maar pas in 2009 slaat de plaat aan in Nederland. Aan het einde van dat jaar speelt hij in That's Live.

The Damn Crystals

In 2011 krijgt Christensen's band een naam: Tim Christensen & The Damn Crystals verschijnt in 2011 met als eerste single 'Surprise Me'.

Tracks van Tim Christensen