Artiest

Skin

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Skin
Ex-zangeres van Skunk Anansie die in het voorjaar van 2003 haar solodebuutsingle 'Trashed' van het album Fleshwounds uitbrengt. Skin scoort in de zomer van 2000 een hit met 'Carmen Queasy'. Het is een duet met Maxim van de Prodigy. Haar tweede solo-album, Fake Chemical State, komt in 2006 uit.

Na vier miljoen platen met Skunk Anansie wereldwijd verkocht te hebben en verschillende hits in Europa, Zuid-Afrika, Australië en Israël, brengt Skin (ook wel Deborah Anne Dye) in de zomer van 2003 haar solodebuutalbum Fleshwounds uit. 

Fleshwounds

Het album wordt vooraf gegaan door de single 'Trashed'. What I wanted to do was to get back to my own voice. I just wanted to sing. So I went away for a year and a half and wrote songs full of strange lyrics and melodies that lull you in. I wanted a blue mood, a blue atmosphere; experimental but at the same time lush. And thats how Fleshwounds came about. Na de release gaf Skin een aantal solo optredens in Europa. Ook was ze de supportact voor de wereldtournees van Robbie Williams en Placebo. Bij thuiskomst gaat ze meteen weer de studio in voor haar tweede album, Fake Chemical State. 

Fake Chemical State

'Alone in my Room' is de debuutsingle van het album (deze is alleen te downloaden) en wordt in november 2005 uitgebracht. Skin treed deze maand ook in de oude zaal van de Melkweg op. De opvolger 'Just Let The Sun' wordt in maart uitgebracht. De meeste tracks van het album zijn geproduceerd in samenwerking met de producer van The Strokes, Gordon Raphael. De Fake Chemical State tour begint in maart in Glasgow. Skin doet ook Paradiso in Amsterdam aan en wel in april 2006. Ook staat ze dit jaar weer op Pinkpop.

Tracks van Skin