Artiest

OIJ

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. OIJ
OIJ is een trip naar verblindende neon verlichte steegjes en eindeloze creativiteit van Japanse subculturen. Geïnspireerd door zijn verbeelding van het Japanse nachtleven en de daarbij horende excessen creëerde de Amsterdamse singer-songwriter en producer Valentijn Crouwel aan het einde van 2014 de eerste OIJ sounds.

Het geluid van OIJ kan worden beschreven als een combinatie van ruimtelijke cinematic soundscapes en bodemloze synthesizers met opliftende refreinen die een obscure maar toch toegankelijke en verrassend dansbare sound creëren. Deze specifieke sound wordt ook wel vergeleken met die van SOHN en Flume.

Blinded

De eerste single ‘Blinded’ wordt uitgebracht in juni 2015 en is geschreven en geproduceerd door OIJ in samenwerking met Sebastian Dutilh (CUT_), Thijs van der Klugt (Baskerville) en Marnix Dorrestein (IX). De producer zet met het nummer vraagtekens bij het ontsnappen uit de dagelijkse realiteit door middel van een roekeloos nachtleven.

Spotify

Na het uitbrengen van de debuutsingle 'Blinded' krijgt het vrijwel direct de status van de nummer zeven meest gedeelde track op Spotify wereldwijd.

Debuut-EP

De debuut-EP Luminate van OIJ is op 27 november 2015 uitgekomen.