Artiest

Ramones

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ramones
New Yorkse band met korte, snelle, flitsende en vooral basic punkrocksongs en de bedenkers van onsterfelijke slogans als Hey Ho Let’s Go! en Gabba Gabba Hey!.

Hoewel de Ramones zich voor het eerst manifesteren ten tijde van de opkomende punkbeweging, ze decennialang een groot gehoor hebben onder de punks en hun imago perfect past in het punkidioom, ontlenen zij hun muziekstijl meer aan de vroege rock’n’roll.

Phil Spector

Phil Spector, uitvinder van de befaamde Wall of Sound, produceert hun commercieel meest succesvolle album : End of the Century. Het daarvan afkomstige ‘Rock n roll High School’ wordt in Nederland zelfs een top 10-hit.

One Two Three Four

De optredens zijn legendarisch: in razend tempo werken zij hun setlist af, slecht onderbroken door een snel one-two-three-four. De broodmagere zanger Joey Ramone oogt als een karikatuur: onder zijn voor zijn gezicht hangende haren houdt hij ook nog eens zijn zonnebril op. De schare fans is groot en fanatiek. Vele punk-, grunge- en rockbands noemen zich later schatplichtig aan de Ramones.

Ramones stoppen

De Ramones stoppen in de zomer van 1996. Joey Ramone overlijdt in 2001 aan lymfeklierkanker, een jaar later overlijdt ook bassist Dee Dee Ramone.