Artiest

Band Of Skulls

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Band Of Skulls
Band Of Skulls telt net zoveel leden als dat de bandnaam aan woorden telt. Drie dus. De alternatieve rockband uit Southampton, Engeland brengt in maart van 2008 het debuutalbum Baby Darling Doll Face Honey uit.

De drie leden van Band Of Skulls, Russell Marsden (gitaar en zang), Emma Richardshon (bas en zang) en Matt Hayward (drums), ontmoeten elkaar op school in Southampton, Engeland. Twee zangers dus en alledrie schrijven ze liedjes en dat biedt naar eigen zeggen 'ongekende mogelijkheden'.

Fleeing New Yor

k wordt Band Of Skulls

In november 2008 werkt het drietal aan een aantal nieuwe demo's. Dan heet de band nog Fleeing New York, maar de bandnaam verandert met de release van het debuutalbum in maart 2009 Baby Darling Doll Face Honey in Band Of Skulls.

Stroomversnelling

Daarna komt de band in een stroomversnelling te zitten. De release van het album op iTunes zorgt ervoor dat de band onder aandacht komt van de staff van iTunes. 'I Know What I Am', de eerste single van het debuutalbum, wordt zo uitgeroepen tot single van de week waardoor je hem gratis kunt downloaden. Dit geeft een enorme boost aan populariteit en bekendheid, ook internationaal. Ook staan ze op Lowlands 2010 en vlak daarvoor komt de volgende single, 'Death By Diamonds And Pearls' uit.

Tracks van Band Of Skulls