Artiest

Coparck

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Coparck
Amsterdamse poprock-band die in 2001 het debuutalbum Birds, Happiness and Still Not Worried uitbrengt. Vier jaar later volgt de CD Chances Come Once In A Lifetime met daarop single 'World Of Tomorrow'. Dit nummer is bij het grote publiek vooral bekend als soundtrack van een commercial van Milner-kaas. In januari 2007 vindt de release van The 3rd Album plaats.

Coparck

Coparck timmert sinds 1999 aan de weg. Hun muziek laat zich het beste omschrijven als poprock met jazz- en triphop-invloeden. Experimenteren is de Amsterdammers niet vreemd.

EP

De band krijgt een voet tussen de deur als de tweede demo-CD in 2001 plotseling in de Moordlijst van muziekblad OOR belandt. Een week later wordt Coparck er echter weer uitgegooid, aangezien de lijst volgens de regels geen demo's en CD's die uitgebracht zijn in eigen beheer mag bevatten. 

Debuutalbum

In datzelfde jaar brengt Coparck onder platenmaatschappij Labels het debuutalbum Birds, Happiness and Still Not Worried uit. De plaat oogst lovende kritieken en wordt gevolgd door live optredens door het hele land. Ook Lowlands wordt aangedaan.

'Into Routine'

Mede dankzij de opmerkelijke videoclip wordt single 'Into Routine' in verschillende landen opgepikt. Het levert Coparck een platendeal bij het Britse Free Trade Agency op. In 2002 touren de Amsterdammers met The Bees.

Chances Come Once In A Lifetime

Vier jaar na de release van hun debuutalbum brengt Coparck opvolger Chances Come Once In A Lifetime uit. Aangezien Free Trade Records Agency inmiddels ter ziele is gegaan, wordt deze plaat gereleased onder Supertracks Records.

'World Of Tomorrow'

Met single 'World Of Tomorrow', afkomstig van het album World Of Tomorrow, vergaart Coparck bekendheid bij het grote publiek. Het nummer dient namelijk als soundtrack van een reclame van Milner-kaas, waardoor miljoenen mensen dagelijks onbewust een portie Coparck meekrijgen.

The 3rd Album

De derde plaat van Coparck, toepasselijk omgedoopt tot The 3rd Album, wordt in januari 2007 uitgebracht. De eerste single is 'A Good Year For The Robots'.

A Dog And Pony Show

Eind augustus 2009 meldt de band dat er snel een nieuw album aankomt en dat ze een nieuwe gitarist hebben. Gitarist Gijs Coolen wordt als vijfde bandlid toegevoegd. De vierde cd krijgt de naam A Dog And A Pony Show en halverwege augustus is de release.