Artiest

Blood Red Shoes

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Blood Red Shoes
Laura-Mary Carter (gitaar / zang) en Steven Ansell (drum / zang) vormen samen het Engelse duo Blood Red Shoes. Ze ontmoeten elkaar in de underground punkscene. Als hun eigen bands uit elkaar gaan besluiten ze een keertje samen te jammen en Blood Red Shoes is een feit.

Jammen

De twee kennen elkaar uit de Engelse underground punkscene. Steven Ansell speelt in Cat On Form, Carter in Lady Muck en ze komen elkaar wel eens tegen bij optredens. Het begint flirterig tussen de twee maar Carter wijst de toenadering van Ansell af. Ze mailt hem wel om een keertje samen te jammen nadat hun eigen bands uit elkaar zijn. Muzikaal klikt het meteen tussen de twee. Tijdens die jamsessie schrijven ze hun eerste nummer en binnen twee weken hebben ze een eerste optreden. Ze spelen hun eerste show terwijl ze nog maar drie nummers hebben. Er moet een naam op het affiche komen, dus brainstormen ze een avondje over de naam.

Blood Red Shoes

Ze kiezen voor Blood Red Shoes. De term komt uit een verhaal over danseres en actrice Ginger Rogers. Zij zou een repetitie zo vaak over heeft gedaan, dat haar witte dansschoenen rood waren van het bloed. Steven: 'De naam past perfect bij ons. Bloedende vingers en tenen zorgen voor goede muziek. Hoe harder het is, hoe pijnlijker het wordt. Zo wil ik het altijd hebben, zeker tijdens live-shows. Dan gaan mensen dansen'. Het bevalt ze zo goed met z'n tweeën dat ze er geen andere muzikanten bij willen hebben. Ze gaan helemaal op in hun muziek en leven praktisch in de repetitieruimte. Zodra ze genoeg materiaal hebben, spelen ze show na show door heel Engeland.

Box Of Secrets

Het blad de NME tourt met veelbelovende bands en biedt Blood Red Shoes de kans om mee te gaan. Niet lang daarna tekenen ze bij V2 Records en hun debuut-cd Box Of Secrets (2008) laat ook niet lang op zich wachten.Op het album proberen de twee muzikanten de chemie van de liveshows zoveel mogelijk vast te houden, want daar zijn ze dik tevreden over. Niet gek dat de periode voor en na de release in het teken staat van touren, touren en nog eens touren.

Fire Like This

Na al het getour duiken Laura-Mary en Steven weer de studio in om het tweede album op te nemen. Fire Like This verschijnt in maart 2010 en wordt voorafgegaan door de ook door vuur geïnspireerde 'Light It Up'.

In Time to Voices

Derde album In Time to Voices wordt aangekondigd voor 26 maart 2012. Ze nemen het album opnieuw op met producer Mike Crossey, die ook de eerste twee albums van de band voor zijn rekening nam. het is een ambitieuze plaat, met beetjes grunge, americana en zelfs dance-rock ('Come'). Het toont aan dat het duo niet bang is voor verandering.

Nummertje vier

Op het vierde, zelfbenoemde album dat in maart 2014 uitkomt blijkt Blood Red Shoes nog niet te hebben ingeboet aan rock-geloofwaardigheid. Het is het eerste album dat uitkomt onder hun igen label: Jazz Imprint.

 

Tracks van Blood Red Shoes