Artiest

Christopher Cross

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Christopher Cross
Christopher Cross is één van de grootste artiesten uit de jaren ’80. Hij is bekend van zijn geraffineerde ballads, waarvan de hit ‘Sailing’ de bekendste is.

Christopher Cross is geboren als Christopher Geppert in San Antonio, Amerika op 3 mei 1951. Hij speelt eerst in de coverband Flash voor hij in de herfst van 1978 een solocontract tekent bij Warner Bros.

Grammy's

Zijn debuutalbum Cristopher Cross komt in 1980 uit. Van dit album komt zijn grote hit ‘Sailing’. Dit nummer maakt hem in één klap een wereldster. Voor dit debuutalbum krijgt hij in 1981 maar liefst 5 Grammys, waaronder beste nieuwkomer en beste song van het jaar voor ‘Sailing’. Snel daarna krijgt hij weer een nummer 1 hit en daarbij een Academy Award voor het nummer ‘Arthur’s Theme (Best That You Can Do)’ dat hij met enkele anderen schrijft voor de film Arthur.

Gedropt

Zijn tweede album Another Page kan niet tippen aan het succes van het debuutalbum. En vanaf die tijd bereikt Cross nooit meer de top 40. Hij brengt vervolgens nog twee albums uit bij Warner. Every Turn Of The World verschijnt in 1985 en daarna volgt Back Of My Mind in 1988. Omdat deze albums nauwelijks succes behalen, laat Warner Bros. Cross vervolgens vallen.

Nieuw werk

Pas vijf jaar later verschijnt er in 1992 een nieuw album van Cross bij BMG. Dit album is toepasselijk Rendezvous getiteld. Het album Window komt in 1995 uit bij BMG. Daarna verandert Cross wederom van platenmaatschappij. Bij CMC International brengt hij in 1998 het album Walking In Avalon uit. Hierop staat zowel nieuw studio materiaal als live-opnames van oude hits. In 2000 komt het album The Red Room uit, opgevolgd door A Christopher Cross Christmas en The Cafe Carlyle Sessions in 2007 en 2008.