Artiest

Nikki

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Nikki
De Brabantse zangeres wint in 2008 de talentenshow Idols. Ze brengt na haar overwinning de single 'Hello World' uit.  Aan het eind van hetzelfde jaar verschijnt haar debuutplaat Naked.

Australië

Nikki Kerkhof komt op 21 december 1983 in het Brabantse stadje Sint Oedenrode ter wereld. Op haar vierde vertrek Nikki met haar ouders naar  Australië, het geboorteland van haar moeder, waar het gezin zich vestigt. Als klein meisje doet ze al niets liever dan zingen en dansen. Vanaf haar negende jaar doet ze mee aan diverse talentenshows.

Minipops

Ze wordt gevraagd om auditie te doen voor een popgroep en op haar 11e jaar wordt kleine Nikki lid van de Minipops, wat precies is wat ze wil. Maar dan besluiten haar ouders om terug te gaan naar Nederland. In Nederland treedt ze op met de band Noah totdat de coverband Eighty Eight haar vraagt om bij de band te komen zingen.

Idols

Het is 22 september 2007 als Nikki op de beroemde stip staat bij de audities van Idols. Nikki wint in maart 2008 de vierde editie van deze talentenshow en haar eerste single 'Hello World' is een succes. Ze besluit haar tijd te nemen en niet overhaast haar debuutplaat op te nemen. Het duurt nog tot eind november voordat Naked verschijnt.

Naked

Inmiddels zijn er al twee succesvolle singles van het album verschenen. De eerste single 'Bring Me Down' kwam eind 2008 uit en werd opgevolgd door 'What Did I Do'. De kroon op haar werk is de 3FM Award voor beste nieuwkomer die Nikki in de wacht sleept in april 2009.

Stemproblemen

In de zomer van 2009 gaat Nikki onder het mes. Al een tijdje heeft ze last van stemproblemen en uit onderzoek blijkt dat ze oneffenheden op haar stembanden heeft. Een operatie is de oplossing, maar zorgt er wel voor dat ze een paar maandjes uit de running is.

Perfect Day

Na de gedwongen break brengt Nikki begin 2010 de single 'Perfect Day' uit. Deze komt van haar tweede album dat gepland staat voor maart 2010.

Tracks van Nikki