Artiest

Gotye

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Gotye
Gotye is het project van singer-songwriter Wally (Wouter) de Backer. Deze Belgische muzikant groeit op in Australië, waar hij al sinds zijn tiener jaren met muziek bezig is.

Boardface

Als kleine Wouter was Gotye al aan het knippen en plakken van samples uit andere nummers. Hier maakte hij zijn eigen composities van die uiteindelijk in 2003 een album van 12 tracks opleveren: Boardface. Hoewel hier en daar in Australië opgepikt, blijft groot succes uit.

Like Drawing Blood

Toch smaakte dit kleine succes naar meer. In de jaren die volgden, blijft Gotye knippen en schaven aan bestaande songs. Wederom met een album tot resultaat. De eerste single 'Learnalilgivinanlovin' van dit album Like Drawing Blood wordt in 2006 ook buiten Australië opgepikt en is geregeld op de Nederlandse radio te horen. Ook de 2e single 'Heart's A Mess' wordt uitgebracht, maar wordt in Nederland niet opgepakt.

Australië is al wel om en dat levert Gotye in 2007 een ARIA-award op voor 'Beste Mannelijke Artiest', na eerder al meermaals genomineerd te zijn geweest.

Making Mirrors

In 2010 wordt bekend gemaakt dat Gotye bezig is met het opnemen van een derde album. Zo nu en dan sijpelen er nieuwtjes door, worden tracks uitgebracht en is zelfs de albumhoes al aan het publiek getoond. In augustus 2011 verschijnt 'Somebody That I Used To Know', de tweede single van Making Mirrors, en krijgt in Nederland veel airplay. Begin september komt het album uit.