Artiest

Heaven 17

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Heaven 17
Martyn Ware en Ian Marsh stonden ooit aan de basis van The Human League. Nog voor de doorbraak van die groep, verlaten ze in 1980 de band om een eigen productieproject te beginnen: "The British Electric Foundation". Hiermee willen ze kwalitatieve producties maken met de synthesizer als basis. Zo werken ze onder meer samen met Tina Turner, Sandie Shaw en Gary Glitter. Eén van hun meest succesvolle projecten is Heaven 17. Die naam halen ze uit A Clockwork Orange, de roman van Anthony Burgess.

In 1981 debuteert Heaven 17 met de single '(We don't need this) Fascist Groove Thang', dat al meteen door de BBC geweigerd wordt. Op die single is Glenn Gregory te horen, een voormalig fotograaf die Ware & Masrsh hebben leren kennen, en die ze graag als zanger willen. Hun doorbraak komt in 1983 met de single 'Temptation'. In Engeland scoren ze later nog een paar hits (o.a. met "Come Live With Me").

Remix

Als de groep in 1988 uit elkaar gaat, werkt Martyn Ware mee aan het debuutalbum van {l}Terence Trent D'arby{/l} Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby. In 1993 wordt er een nieuwe versie van 'Temptation' uitgebracht, die het als remix zelfs beter doet dan de originele versie. bron: Radio Donna

Tracks van Heaven 17