Artiest

The Kills

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Kills
The Kills is een Brits-Amerikaans muziekhuwelijk. De band bestaat uit de Amerikaanse Allison ‘VV’ Mosshart en James ‘Hotel’ Hince. Hun muziekstijl is moeilijk te beschrijven, maar komt aardig in de buurt van Indie-rock.

Hotel

VV en Hotel ontmoeten elkaar op het moment dat ze beide weg willen bij hun band. VV hoort Hotel spelen in een hotelkamer boven haar. Ze is er zo van onder de indruk dat ze brieven gaat schrijven met hem. Ze sturen maandenlang materiaal naar elkaar. Op een gegeven moment zijn ze het zat, vliegen ze naar elkaar en beginnen samen een band. En ziet, de geboorte van ‘The Kills’.

Eigenzinnig

Het duurt een tijdje voor Nederland hoort van de band. Het koppel geeft twee albums uit in hun moederlanden, maar doen weinig aan promotie. Ze geven nauwelijks interviews. In plaats daarvan zoeken ze zelf de journalisten op als ze iets te melden hebben.

Eerste single

Pas na het derde album kan ook Nederland genieten van de band. ‘Last day of magic' is in 2008 de eerste single in Nederland.

Kate Moss

Niet alleen door zijn muziek is James Hince bekend. Door zijn vermeende relatie met Kate Moss, was hij een tijdje voer voor de tabloids.