Artiest

Lifehouse

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lifehouse
Amerikaanse post-grungeband die in 2001 een grote hit scoort met 'Hanging By A Moment'. Lifehouse wil vooral geen mooie-jongens band zijn. Maar zanger Jason Wade heeft nou eenmaal (volgens de dames) een lekker bekkie... 'Sick Cycle Carousel' haalt ook nog de Nederlandse hitlijsten. 'Spin', van het tweede album Stanley Climbfall (2002) flopt. In 2003 staat Lifehouse op Pinkpop.

Jason Wade heeft nooit zanger, muzikant of songschrijver willen worden. Maar wanneer in zijn tienerjaren zijn ouders scheiden MOET hij zijn verdriet van zich afschrijven. Al snel worden de teksten liedjes.

Lifehouse

In 1996 richt hij de band Blyss op. Later wordt deze naam veranderd in Lifehouse. Nadat Lifehouse in een aantal kroegen en tenten in Seattle en Portland heeft opgetreden, zoeken de jongens hun heil in Los Angeles. Na jaren van optreden krijgt Lifehouse een contract aangeboden door Dreamworks.

Debuut en de opvolger

Het debuutalbum No Name Face verschijnt in 2001. De single 'Hanging By A Moment' wordt, met name in de Verenigde Staten, een enorme hit. De opvolger 'Sick Cycle Carousel' krijgt ook de nodige aandacht. Eind 2002 verschijnt Stanley Climbfall. De eerste single heet 'Spin'.

Comeback

Daarna horen we (in Nederland) bar weinig van de band. In de eerste dagen van 2010 komt daar een einde aan, want dan komt Lifehouse met de single 'Halfway Gone' die maandenlang op de radio te horen is en een dijk van een hit wordt. Later in hetzelfde jaar komt hun nieuwe album, Smoke And Mirrors, uit. We mogen van een heuse comeback spreken als in de zomer van hetzelfde jaar de volgende single 'All In' komt.