Artiest

Lefties Soul Connection

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lefties Soul Connection
Het eerste wat er in je opkomt als je de Lefties Soul Connection hoort is het woord ‘RAUW’. Hun sound is sterk beïnvloed door gritty laid-back funk van bands als The Meters uit New Orleans en andere (obscure) funk en soul bands uit de zestiger en zeventiger jaren, maar ook 60s garage, mod-rock en meer hedendaagse stijlen als breakbeat en hip-hop zijn terug te horen in de sound.

Onderbuik

Met veel soul creëren ze de vetste fatback break beats, bass lines die je diep in je onderbuik voelt, chicken guitar riffs en een ronkend Hammond orgel geluid, zowel op plaat als tijdens hun live shows. Tijdens liveshows en opnamesessies wordt Lefties Soul Connection regelmatig bijgestaan door Paul Willemsen (gitaar/percussie). In 2011 is  is hun derde album One Punch Pete gelanceerd.

Michelle David

In 2012 wordt de band versterkt met de vocalen van Michelle David. De van oorsprong Amerikaanse zangeres, die al jaren in Nederland woont en werkt, werkte eerder samen met Diana Ross en Michael Bolton. In 2013 gaat de groep samen met Michelle David een EP uitbrengen.

Tracks van Lefties Soul Connection