Artiest

Vaya Con Dios

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Vaya Con Dios
Belgische popgroep die begin jaren ’90 die scoort als ‘What’s A Woman’ en ‘Nah Neh Nah’. Vaya Con Dios (Spaans voor Ga met God) wordt in 1986 opgericht door Dani Klein, Dirk Schoufs en Willy Lambregt.

De groep begint meteen al erg succesvol, hun eerste single ‘Just A Friend Of Mine’ wordt een knaller van een hit in Frankrijk, waar er uiteindelijk 300.000 exemplaren van de single over de toonbank gaan. Willy Lambregt verlaat de groep omdat hij het niet rock’n’roll genoeg vindt. Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. 

Night Owls

Het tweede album van de groep heet Night Owls en brengt twee uiterst succesvolle singles op. ‘Nah Neh Nah’ behaalt de top-3 en ‘What’s A Woman’ komt zelfs op 1. Hun stijl wordt door muziekblad Oor omschreven als oude Amerikaanse jukebox muziek met duidelijke invloeden van zigeunermuziek en Franse chansons. Dirk Schoufs en Dani Klein hebben het wel gezien met elkaar en Klein gaat alleen door. Schoufs overlijdt later aan een drugsinfectie. Klein gaat solo, nog steeds onder de naam Vaya Con Dios, verder met muziek. Het album Time Flies kent vooral veel soulinvloeden. De single ‘Heading For A Fall’ krijgt veel airplay op MTV en behaald in Nederland de zevende plek in de hitlijsten. 

Comeback

Na het album Roots and Wings hangt Klein haar microfoon in de wilgen. Ze kan de hectiek en stress van het artiestenleven niet meer aan. In 2004 komt er nog een come-back, met de daaruit voortvloeiende cd The Promise, gevolgd door een 'Best of' in 2006.

Tracks van Vaya Con Dios