Artiest

Jimmy Eat World

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jimmy Eat World
Jimmy Eat World is een verhaal apart. Want zonder platendeal, zonder A&R manager en zonder manager - alleen met een tweedehands tourbusje en genoeg zelfgeschreven repetoire - veroveren de Jimmy's de wereld.

Wanneer de heren in 1999 zonder label komen te zitten, besluiten ze zelf in de bus te stappen en te touren door Europa, zelf hun werk te distribueren en zelf nieuwe deals te gaan maken. En dat alles lukt de band nog ook.

De fan-base van Jimmy Eat World groeit gestaag door, zelf zonder de PR en support die een platenmaatschappij een band kan bieden. Misschien dat dit de muziek van Jimmy Eat World wel ten goede komt, want als indie-bandje kunnen ze precies die muziek maken die ze zelf willen maken.

Dit resulteert in hun vierde album Bleed American, het meest toegankelijke en verfrissende album tot nu toe.Jim, Rick, Zach en Tom groeien op in Arizona en beginnen als Metallica-coverband. Ze zitten dan allemaal nog op de middelbare school. In 1994 verschijnt hun eerste cd uit. Twee jaar later krijgen ze een platendeal en dit resulteert in de (officiële) debuut-cd Static Prevails. Deze wordt gevolgd door Clarity in 1999.

Daarna gaat Jimmy Eat World labelloos op tournee en beginnen ze met de voorbereidingen van Bleed American (2001). Het album heeft als thema "...het gevoel dat je iets mist", aldus zanger Jimmy Adkins.

Tracks van Jimmy Eat World