Artiest

Cheryl Lynn

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Cheryl Lynn
Cheryl Lynn wordt geboren als Lynda Cheryl Smith (1957). Ze begint met zingen in een kerkkoor.

The Wiz

De professionele loopbaan van Cheryl startte toen ze in het koor zat van de musical The Wiz. Later speelde ze nog een half jaar de rol van The Wicked Witch of the West. Haar doorbraak kwam echter toen ze meedeed met een talentenjacht en daar "You are so beautiful" zong van Joe Cocker. Ze won de talentenjacht en de aanbiedingen stroomden binnen. Ze tekende bij Columbia Records.

Real

Haar eerste single komt uit in 1978 en is meteen een flinke hit: "Got To Be Real". Het nummer staat op het album Cheryl Lynn, waar meer dan een miljoen exemplaren van worden verkocht. Ook haar tweede album, Star Love wordt een groot succes, net als het daarop volgende album In The Night.

Duet

In 1982 produceerdt Luther Vandross haar album Instant Love. Het duet "If This World Were Mine" dat ze samen zingen, wordt een klassieker. Door de jaren heen werkt Cheryl Lynn met producers als Teddy Riley, Jimmy Jam en Terry Lewis. Haar grootste hit blijft echter "Got To Be Real", dat ook nog gecoverd is door Mary J. Blige en Will Smith.

Tracks van Cheryl Lynn