Artiest

Adam Lambert

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Adam Lambert
Adam Lambert wordt in Amerika in één klap bekend bij het grote publiek als hij in 2009 meedoet met American Idol. Hij wint de talentenjacht niet, maar de bekendheid zorgt er wel voor dat hij later dat jaar zijn debuutalbum For Your Entertainment kan opnemen en uitbrengen.

Op 29 januari 1982 wordt in Indiana Adam Lambert geboren. Als hij nog een baby is verhuist de familie Lambert naar San Diego, Californië en daar groeit hij dan ook op. Als hij op zijn tiende zijn eerste acteerrolletje in een toneelstuk krijgt is het al duidelijk dat hij een entertainer is.

School en geen school

Hij heeft de smaak te pakken, gaat op zangles en speelt in een aantal musicals die voornamelijk in lokale theaters worden gespeeld. Ook op school deed hij mee met theaterlessen, het koor en speelde mee in de jazz-band. Na high school verhuist hij naar Orange County om daar naar een Amerikaans college te gaan. Vijf weekjes nadat de lessen zijn begonnen vertrekt hij daar alweer.

Eerste succesjes

Adam wil zingen en spelen en verhuist daarom naar Los Angeles. Daar heeft hij allerlei verschillende baantjes om maar rond te komen, maar daarnaast blijft hij bezig met theater en zingen. Uiteindelijk levert dan in 2004 een eerste succesje op. Hij speelt zich in de kijker in The Zodiac Show, voornamelijk omdat hij vocaal zo sterk is.

American Idol

Maar bekendheid bij vrijwel alle Amerikanen met een televisie komt in 2009 als hij meedoet met de TV-talentenjacht American Idol. In één klap maakt het grote publiek kennis met dit talent. Hij wint uiteindelijk niet, maar eindigt als tweede. Volgens critici komt dit omdat hij zonder gêne voor zijn homoseksualiteit uitkomt.

For Your Entertainment

Zoals wel vaker bij dit soort talentenjachten houden de 'verliezers' toch een platendeal over aan het programma, zo ook Adam Lambert. Dit zorgt ervoor dat hij in 2009 zijn officiële debuutplaat For Your Entertainment uitbrengt. Het album wordt door muziekcritici goed ontvangen en uiteindelijk weet de single 'Whataya Want From Me' in 2010 ook Nederland te bereiken.

Tracks van Adam Lambert